7.2.13

Η μικρή Τζέιν είναι χαρούμενη για το τσιπ που της εμφύτεψαν


Ποιοι είναι οι κερατάδες που βάζουν τέτοια μηνύματα στα κεφάλια των παιδιών μας;  Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα; 

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ είναι η εκπαιδευτική κοινότητα με τα καμώματα της μικρής Τζέιν, η οποία έρχεται από το μέλλον, έχει το δικό της blog και μέσα από αυτό υπεραμύνεται της εμφύτευσης μικροτσίπ. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στο βιβλίο Αγγλικών της Α' Γυμνασίου*, όπου η Τζέιν και κατ' επέκταση οι συγγραφείς του διδακτικού εγχειριδίου διδάσκουν τα οφέλη της τοποθέτησης μικροτσίπ. Μάλιστα, η Τζέιν έχει βαλθεί να πείσει τους μαθητές για το πόσο ανώδυνη και ταυτόχρονα πόσο χρήσιμη είναι η εμφύτευση μικροτσίπ.

Η εν λόγω σελίδα του βιβλίου.

Μεγέθυνση του επίμαχου κειμένου.

Η όλη διαδικασία που παρουσιάζεται με ενθουσιασμό από την ηρωίδα γίνεται στην προσπάθεια να πάρουν μια γεύση τα παιδιά από την "εξέλιξη της τεχνολογίας" στο μέλλον.  Το επίμαχο απόσπασμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταφράζεται ως εξής:

[Μετά το σχολείο την Πέμπτη, έφαγα δύο ώρες στον γιατρό περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρα) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με έναν μικροσκοπικό κύβο και χρησιμεύει  σε πολλά πράγματα.


Εκτός από το ότι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου, μπορεί να είναι χρήσιμο για να ξεκλειδώνω πόρτες και να έχω πρόσβαση σε όλα τα σχολικά βιβλία, καθώς και στους κωδικούς του υπολογιστή. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσω πράγματα κάθε εβδομάδα που η μαμά και ο μπαμπάς μου τη φορτώνουν με χρήματα .]

Οπως γίνεται κατανοητό, η μικρή Τζέιν μαθαίνει τα παιδιά του Γυμνασίου ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και αποτελεί σύμμαχο στην καθημερινότητά τους το να έχουν ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ. Πρόκειται για μια ακόμα γκάφα που εντοπίζεται στα σχολικά εγχειρίδια και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12 και 13 ετών Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που στα διδακτικά βιβλία παρατηρούνται λάθη , αποδεικνύοντας ότι οι αρμόδιοι θα έπρεπε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ελέγχοντας ενδελεχώς τα εγχειρίδια πριν τα εντάξουν στα σχολεία.
-------------------------- 
* Σύμφωνα με το blog ID-ont: Το υπουργείο εκδίδει βιβλίο Αγγλικών για το Γυμνάσιο (ΔΕΣ ΕΔΩ), το οποίο δεν περιέχει τέτοιο κείμενο. Οπότε αυτή η σελίδα λανθασμένα αποδίδεται σε βιβλίο του Γυμνασίου.  Πρόκειται για βιβλίο που χρησιμοποιείται στο Λύκειο.
Ως γνωστόν για το Λύκειο το Υπουργείο δεν εκδίδει βιβλίο, αλλά δίνει τη δυνατότητα στο διδάσκοντα να διαλέξει ένα βιβλίο από ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους (ΔΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ), με το κόστος αγοράς του να βαραίνει τον μαθητή. Κατά συνέπεια μιλάμε για σελίδα βιβλίου ιδιωτικού εκδοτικού οίκου και όχι έκδοση του Υπουργείου, το οποίο όμως περνάει τις πόρτες των δημοσίων σχολείων -εάν επιλεγεί από τον διδάσκοντα- και διδάσκεται στα Ελληνόπουλα. Νομίζουμε πως μια παρέμβαση τόσο προς τον εκδοτικό οίκο όσο και προς το Υπουργείο από φορείς αλλά και μεμονομένους γονείς, εκθέτοντας τα αρνητικά του "τσιπαρίσματος" και προτείνοντας την απάλειψη της επιμαχου παραγράφου, θα ήταν ενέργεια προς την σωστή κατεύθυνση...

Κοινοποιήστε το όπου μπορείτε. 
Εγώ λοιπόν λέω ότι,  ή ξεκίνησε δειλά η ύπουλη προπαγάνδα που προσπαθεί να εξοικειώσει τα παιδιά με την συγκεκριμένη τεχνολογία, ή ρίχνουν δολώματα για να δουν πόσοι και με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουν. Αν η αντίδραση είναι μικρή, προχωρούν περισσότερο. Αν είναι μεγάλη, τότε σου λέει δεν έχει ωριμάσει ακόμα η κατάσταση. Ρίξτους κι άλλη πείνα να έχουν το μυαλό τους στους φόρους και στο πού θα βρούν χρήματα να πληρώσουν τη ΔΕΗ... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ετσι ειναι αδερφε