28.1.12

Λαθροθήρες στην Κύπρο. Κράτος εν κράτει.


(το παρακάτω βίντεο θα μπορούσε να είχε τίτλο "οι παλιάνθρωποι") 


Πεδίο μάχης ο Άγιος Θεόδωρος για τα αμπελοπούλια 
Δέκα τραυματίες και έξι συλλήψεις είναι ο απολογισμός των συμπλοκών, που σημειώθηκαν χθες βράδυ, στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, μεταξύ κατοίκων του χωριού και αστυνομικών της ΜΜΑΔ, στο πλαίσιο εκστρατείας του Ταμείου Θύρας, με στόχο την πάταξη της λαθροθηρίας.
Αστυνομικοί μετέβησαν με εντάλματα σε σπίτια του χωριού για να κάνουν έρευνες, συνάντησαν την αντίδραση των κατοίκων, ακολούθησαν λογομαχίες και συμπλοκές, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο μάχης. Η σύρραξη γενικεύτηκε και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπς τους.

Οι συλληφθέντες είναι άνδρες, ηλικίας 53, 40, 39, 37, 20 και 15 ετών και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι στις 5 το απόγευμα, πλην του 15χρονου, ο οποίος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, κατηγορήθηκε γραπτώς, λίγο μετά τα μεσάνυκτα χθες το βράδυ και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα 28 εντάλματα που εκδόθηκαν εκτελέστηκαν τα 27 και κατά τη διάρκεια των ερευνών σε Άγιο Θεόδωρο και Χοιροκιτία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• 3,370 αμπελοπούλια,
• 5 ηχοπαραγωγικές συσκευές,
• 13 δίκτυα,
• 462 ξόβεργα και
• 3 κασέτες ήχου μιμητικών φωνών πουλιών,
των οποίων η κατοχή απαγορεύεται.

Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• 2 λαγοί,
• 45 τζίκλες,
• 379 διάφορα πτηνά και
• 1 αεροβόλο.

Για τα 379 διάφορα πτηνά, εκ πρώτης όψεως διαπιστώνεται ότι πρόκειται για προστατευμένο θήραμα, του οποίου η φόνευση και κατοχή απαγορεύεται

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κατοικία κοντά στην πλατεία του χωριού Άγιος Θεόδωρος, στην οποία βρέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομου θηράματος, κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν έξω από την κατοικία και τοποθέτησαν ξύλινα κιβώτια, καθώς και ιδιωτικά οχήματα, εμποδίζοντας τα μέλη της Αστυνομίας από του να αποχωρήσουν από το μέρος όταν ολοκλήρωσαν την έρευνα. Μάλιστα, στάθμευσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα, τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τα υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας, αλλά και στους δρόμους μέσω των οποίων γίνεται η πρόσβαση και η αποχώρηση από την πλατεία του χωριού, αποκόπτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ολόκληρη την περιοχή.

Τα μέλη της Αστυνομίας, αφού υπέδειξαν στου κατοίκους του χωριού να μετακινήσουν τα ξύλινα κιβώτια και τα οχήματά τους, αυτοί αρνήθηκαν να το πράξουν και άρχισαν να απομακρύνουν τα ξύλινα κιβώτια. Τότε, αριθμός προσώπων άρχισε να πετροβολεί τα μέλη της Αστυνομίας και να τους επιτίθεται εντελώς αναίτια και απρόκλητα. Τα μέλη της Αστυνομίας, στην προσπάθειά τους να αμυνθούν και να εκτελέσουν το διατεταγμένο καθήκον τους, χρησιμοποιώντας την ανάλογη βία, προέβησαν σε έξι συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προστίθεται στην ανακοίνωση, τραυματίστηκαν έξι μέλη της Αστυνομίας. Από τον πετροβολισμό που εξαπολύθηκε από τους κατοίκους του Αγίου Θεοδώρου προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Κοινοτάρχης: «μας απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Θεοδώρου, Λάζαρος Πιερή, παραδέχθηκε ότι η ζήτηση αμπελοπουλιών είναι μεγάλη και εφόσον υπάρχει ζήτηση, πρέπει να υπάρχει και προσφορά. Ο κ. Πιερή ανέφερε ακόμα ότι η Αστυνομία είχε κάθε δικαίωμα να συλλάβει τους παρανομούντες, αλλά δεν έπρεπε να προκαλέσει ολόκληρη την κοινότητα. Ο Κοινοτάρχης του Αγ. Θεοδώρου επικαλέστηκε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί είπαν στους κατοίκους «αν δεν φύγετε από εδώ θα σας σκοτώσουμε όλους».

οι κάτοικοι καταγγέλλουν υπέρμετρη βία εναντίον τους από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία που επικαλέστηκε ο Κοινοτάρχης, αστυνομικός ο οποίος φορούσε στο χέρι του δαχτυλίδι αντίκα κτύπησε νεαρό στο κεφάλι με αποτέλεσμα στο τραύμα του νεαρού να υπάρχει σημάδι από το συγκεκριμένο δακτυλίδι. Ο κ. Πιερή είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε σπίτια, ενώ μια γυναίκα ανέφερε ότι την σταμάτησαν ενώ έπαιρνε φαγητό στον πατέρα της και ζήτησαν να δουν τι είχε μέσα στο πιάτο. Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι ζήτησαν από άλλη γυναίκα που συνάντησαν στο δρόμο να τους δείξει που είναι το σπίτι της για να κάνουν έρευνα. Κατήγγειλε επίσης ότι κτύπησαν γυναίκα. Ερωτηθείς για την έκταση της λαθροθηρίας αμπελοπουλιών στην κοινότητά του, ο κ. Πιερή είπε ότι μπορεί να υπάρχει όντως παρανομία σε κάποια έκταση, αφού ο κόσμος παραδοσιακά θεωρεί τα αμπελοπούλια ως έδεσμα. «Η Αστυνομία να κάνει το καθήκον της, να συλλάβει τους παρανομούντες να τους πάρει στο δικαστήριο. Το πρόβλημα είναι αυτή η υπέρμετρη βία. Αν είμαστε τα Ζωνιανά θα είχε και έλεος», ανέφερε.

«Θέλουν να στήσουν την αστυνομία στον τοίχο»

Για ''οργανωμένη επίθεση'' των κατοίκων του χωριού Άγιος Θεόδωρος εναντίον μελών της Αστυνομίας, την ώρα που αυτά βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κατσουνωτός, απορρίπτοντας εκ νέου τις επικρίσεις για άσκηση υπέρμετρης βίας στη χθεσινή επιχείρηση στο πλαίσιο πάταξης παράνομης σύλληψης και θανάτωσης προστατευόμενου θηράματος στα χωριά Χοιροκοιτίας και Αγίου Θεοδώρου. Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι τα μέλη της Αστυνομίας άσκησαν την ''ανάλογη βία'' προκειμένου ''να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποκρούσουν την απρόκλητη επίθεση που είχαν δεχθεί από τους κατοίκους του Αγίου Θεοδώρου'', ενώ απέδωσε την ''οργανωμένη'', όπως είπε, αντίδραση στην ενόχληση κάποιων εξ αυτών, των οποίων οι κατοικίες και τα εστιατόρια ερευνήθηκαν.
''Φαίνεται ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας ενόχλησε κάποιους που δραστηριοποιούνται σε μια παράνομη και παράλληλα χρυσοφόρα επιχείρηση και έχουν την ψευδαίσθηση ότι νομιμοποιούνται με τον τρόπο που ενήργησαν χθες, όταν η Αστυνομία καλείται να επιβάλει το νόμο και να εκτελέσει το καθήκον το οποίο η ίδια η Πολιτεία της έχει αναθέσει'', πρόσθεσε. Μίλησε για ''προσπάθεια η Αστυνομία να στηθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο για μια επιχείρηση που έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου και της τάξης''.

Σε ότι αφορά τα θηράματα που κατασχέθηκαν, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι αυτά θα κρατηθούν ως τεκμήρια και αφού οι υποθέσεις παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου θα καταστραφούν σύμφωνα με τις αστυνομικές διατάξεις που καθορίζουν τον τρόπο καταστροφής τους.

Εκπρόσωπος: «αλίμονο αν η αστυνομία έκανε επιχειρήσεις μόνο σε χωριά δεξιών φρονημάτων»

Στις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Αστυνομία και στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης παρέπεμψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον Αγιο Θεόδωρο μεταξύ μελών της Αστυνομίας και κατοίκων του χωριού. Ο κ. Στεφάνου απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα ακούστηκαν ότι η Αστυνομία άσκησε υπέρμετρη βία γιατί το χωριό είναι «δεξιών φρονημάτων». Διερωτήθηκε αν η Αστυνομία κάνει επιχειρήσεις μόνο σε χωριά δεξιών φρονημάτων, «εντός ή εκτός εισαγωγικών», όπως είπε. «Εάν πέφτουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο, διερωτώμαι πού θα πάμε στο τέλος. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», τόνισε. Αλλωστε, συνέχισε, «η Αστυνομία εξ όσων έχω πληροφορηθεί χθες έκανε επιχείρηση σε μερικά χωριά, και όχι μόνο στον Αγιο Θεόδωρο».

ΔΗΣΥ: «τέτοιες επιχειρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα»

Είναι υποκρισία μία ολόκληρη κοινωνία να καταναλώνει στην πλειοψηφία της το προϊόν και να νομίζουμε ότι με τέτοιου είδους κατασταλτικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του δήλωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος.

Ο κ. Μητσόπουλος κατηγόρησε την Αστυνομία ότι εκτέλεσε μία αντιτρομοκρατική επιχείρηση, περικυκλώνοντας μία ολόκληρη κοινότητα και στιγματίζοντας την, ενώ θα μπορούσε να κάνει το έργο της με άλλα μέσα και με άλλο τρόπο. Άλλο πράγμα είναι η εφαρμογή του νόμου, τόνισε, και άλλο τα νταϊλίκια, επισημαίνοντας ότι η βία δημιουργεί βία και συνθήκες αντιπαράθεσης.
Διερωτήθηκε μάλιστα να έτσι δείχνει το κράτος τη δύναμη του.Από τα τέλη Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυπριακή Αστυνομία είχαν βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου για αδράνεια στον τομέα της πάταξης της λαθροθηρίας και της παράνομης φόνευσης θηράματος και χθες η Αστυνομία δεν έκανε κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από αυτό δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός.


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των «Φίλων του Ξόβεργου», Στάυρος Νεοφύτου παρομοίασε το παράνομο εμπόριο αμπελοπουλιών με την εμπορία ναρκωτικών. Όπως είπε, οι ίδιοι διαφωνούν με το εμπόριο των αμπελοπουλιών και τόνισε πως επιθυμία του συνδέσμου είναι να επιτραπεί στα μέλη του η χρήση ξόβεργων για ιδία κατανάλωση του πολυπόθητου θηράματος.


Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν επεισόδια για τα αμπελοπούλια, και μάλλον ούτε και η τελευταία. Με την λαθροθηρία των αμπελοπουλιών είχε ασχοληθεί μεταξύ άλλων και μια ομάδα ξένων ακτιβιστών από το CABS – την επιτροπή ενάντια στη σφαγή πουλιών. Μάλιστα είχε ετοιμάσει πέρυσι την άνοιξη ένα βίντεο με τον τρόπο παγίδευσης των αμπελοπουλιών.

(Τελευταία ενημέρωση 22:15)

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπήρξαν 5 συλλήψεις και 6 τραυματίες. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Άγιο Θεόδωρο και Χοιροκοιτία. Το παραεμπόριο που έχει στηθεί γύρω από τα αμπελοπούλια ακολουθεί τη γενική αρχή όλων των απαγορεύσεων. Δηλαδή, μετά την απαγόρευση ενός προϊόντος όσοι παρανομούν βγάζουν υπερκέρδη εκμεταλλευόμενοι την περιορισμένη προσφορά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές ένα άψητο αμπελοπούλι κοστολογείτε αυτή τη στιγμή 5 ευρώ, δηλαδή η δωδεκάδα πωλείται έναντι 60 ευρώ. Τα ψημένα αμπελοπούλια είναι ακόμη πιο ακριβά και η δωδεκάδα φτάνει τα 100 ευρώ. Όταν μιλάμε για ένα πουλί το οποίο θα πρέπει να φας ολόκληρη δωδεκάδα για να χορτάσεις αντιλαμβάνεστε για τι κέρδη μιλάμε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το λαθρεμπόριο αμπελοπουλιών έχει τζίρο 15 εκατομμυρίων ευρώ αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι έλεγχοι της αστυνομίας είχαν χαλαρώσει με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις αμπελοπούλια σε πολλές ταβέρνες. Ακόμη όμως και σε περιπτώσεις που η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους έφυγε άπραγη αφού πολλές φορές τα αμπελοπούλια ήταν καμουφλαρισμένα σε κουπέπια, κούπες ή τα χρησιμοποιούσαν μέχρι και για γέμιση σε ψητό του φούρνου.

------------------------------------------

(Τελευταία ενημέρωση 21:16)

10 είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες από τις συμπλοκές των κατοίκων του χωριού Άγιος Θεόδωρος της Λάρνακας με αστυνομικούς της ΜΜΑΔ. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν είναι και ανήλικοι 14 με 15 χρονών. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν αδικαιολόγητη βία.

------------------------------------------

Μακελειό έξω από το κοινοτικό μέγαρο του Αγίου θεοδώρου Λάρνακας. Συμπλοκές αστυνομικών με πολίτες για τα αμπελοπούλια.
Όλα ξεκίνησαν με την εκστρατεία που διεξήγαγε νωρίς το απόγευμα στο χωριό το Ταμείο Θύρας, με στόχο την πάταξη της παράνομης θήρευσης των αμπελοπουλιών. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες της ΜΜΑΔ. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, 30 άνδρες της ΜΜΑΔ ήρθαν στο χωριό, και άρχισαν να εισβάλλουν στα σπίτια για να κάνουν έρευνες, για να συναρτήσουν την αντίδραση των κατοίκων. Οι λεκτικοί διαπληκτισμοί εξελίχθηκαν σε λογομαχίες, συμπλοκές και σε οδομαχίες. Σύμφωνα τους κατοίκους, οι άνδρες της ΜΜΑΔ έκαναν χρήση των μπλοκ, χτυπώντας τους και μάλιστα υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι διακομίζονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείου Λάρνακας. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές

Επιβεβαιώνει η αστυνομία

Επικοινωνήσαμε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, επιβεβαιώνει ότι σ’ αυτήν συμμετείχε και δύναμη της ΜΜΑΔ καθώς και το γεγονός ότι υπήρξαν και συμπλοκές

Sigmalive

26.1.12

Κατάλαβες τώρα ;


Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε
διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν
θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική ΣΟΥ Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι

για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο...σκοτάδι...

24.1.12

Δε διάβασε το μνημόνιο, αλλά το υπέγραψε ...

Δεν ήταν λέει "δουλειά του" να μελετήσει το μνημόνιο.
Και ποιανού δουλειά ήταν αυτή ωρε;  Ποιανού ήταν αυτή η δουλειά αν δεν ήταν των βουλευτών;



Δε διάβασε το μνημόνιο, αλλά το υπέγραψε  και έστειλε στο διάολο όλους εμάς μέχρι και τα τρισέγγονά μας. 
Άντε παιδιά, άντε να στήνουμε σιγά σιγά τις κρεμάλες, να τις έχουμε έτοιμες, για να μήν τρέχουμε τελευταία στιγμή.


Update
Δεν διαβάζουν τι υπογράφουν γιατί συνήθως στις συνεδριάσεις της Βουλής κοιμόνται. Σου λέει έχουμε ξενυχτήσει όλη νύκτα με τις κώλο-διασκεδάσεις ... πως να μείνουμε ξύπνιοι την ημέρα;
Αυτοί κοιμόνται και εμείς πληρώνουμε τους παχουλούς μισθούς τους και τις ζημιές που προκάλεσαν. Και τίς προδοσίες τους. 

Σσσστ! Μήν τους ξυπνήσουμε, είναι ξενύχτηδες.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς φταίμε. Υποτίθεται πως οι βουλευτές και οι υπουργοί είναι υπάλληλοί μας, αλλά θέλουμε να τους βλέπουμε ως αφεντικά. Εκεί είναι το λάθος μας, εκεί φταίμε.

19.1.12

Εκπληκτικό βίντεο για την Ελλάδα!

Μια σπάνια και πανέμορφη δημιουργία της ελληνικής ομάδας Pentalunex, που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό, κάνει το… γύρο του κόσμου και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε αρκετά ξένα sites.

”Η Ελλάδα αποκαλύπτει τα εκπληκτικά της τοπία”, αναφέρουν αρκετοί ξένοι ιστότοποι που φιλοξενούν το time lapse video, υψηλής ευκρίνειας, το οποίο ετοίμασε η ομάδα Pentalunex και προσκαλούν τον κόσμο να ανακαλύψει τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της χώρας μας, καθώς επισκέφτηκαν και και φωτογράφισαν διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική…


ChronoCon "First Light" HDR – HD Timelapse from Pentalunex Team on Vimeo.

17.1.12

Άμεση αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και το Δεκέμβριο 2011

Ακόμα 48 μηνύσεις προσέθεσε στο ενεργητικό της για το μήνα Δεκέμβριο του 2011 η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.
Πολλές από αυτές αφορούσαν το κυνήγι μπεκάτσας στο καρτέρι, ενώ υπήρξαν και μηνύσεις για παράνομη θήρα σε καταφύγια άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων και το καταφύγιο άγριας ζωής του Δέλτα του Έβρου.


Συνολικά για το 2011 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης υπέβαλαν 379 μηνύσεις για παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει και το 2012 με την ίδια θέρμη και επιμονή το έργο της, παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως από την υψηλή τιμή της βενζίνης, ειδικά στις αγροτικές και ορεινές περιοχές που κινούνται τα οχήματά της.


Έτσι! Τσακίστε τους! 

16.1.12

Είμαστε μισοβρασμένοι;!! Η όχι;!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ
Να την διαβάσετε, να την σκεφτείτε και να την διαδώσετε.
είναι ωμή μα πραγματική …




Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό,
μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι


Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά
και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.


Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι,
βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο,
συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.

Η θερμοκρασία του νερού,
συνεχίζει να ανεβαίνει...
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο,
αισθάνεται λίγο κουρασμένο,
αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.




Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό
και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα,
αλλά είναι εξουθενωμένο.
Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.



Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου,
το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.




Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, 
με μια εκτίναξη των ποδιών του, 
θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.

Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, 
διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, 
δεν προκαλεί καμία αντίδραση, 
καμιά αντίσταση, 
καμία επανάσταση.


Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες,
θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα
μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας.

Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά, για να το ... συνηθίζουμε.


Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρονιά,
θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους,
σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες
και σήμερα περνάνε απαρατήρητες
η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.

Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους,
γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας έκαστου,
της αξιοπρέπειας του, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής,
με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων,
που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν.

Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις,
δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο,
ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται
τις εξαθλιωτικές και δραμματικές συνθήκες ζωής
που μας επιβάλλουν.

Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως με την υπερπληροφόρηση,
τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows
που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη 
που απλά εκτελεί εντολές 
χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του……………………....

Συνειδητοποίηση, η βράσιμο.
Πρέπει να διαλέξετε!

Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι,
κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια,
πριν είναι πολύ αργά


Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!!  
Η όχι;! 


12.1.12

Rottweiler επιτίθεται σε βρέφος!

Όλοι γνωρίζουμε πόσο άγρια είναι τα Rottweiler.




Άγρια με τους ξένους ... όχι ανεγκέφαλα! Ανεγκέφαλοι δυστυχώς είναι αυτοί που τα φοβόνται και εκείνοι που τα "εκπαιδεύουν" και τα κάνουν φονιάδες.
Ας προσπαθήσει κάποιος να του πάρει ή να πειράξει το παιδί ... ! Να γελάσουμε:))

Να και ένα Χάσκυ που σιγοντάρει το βρέφος ...

10.1.12

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!
Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό "χαρτί".

Θα τονίσει ότι "υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων που µπορούν να συµβάλουν σε ένα µεγάλο αναπτυξιακό άλµα θεωρώντας ότι τα κοιτάσµατα είναι πολύτιμα τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ (το πετρέλαιο) και άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να υποστηρίξουν την χώρα"!
Δηλαδή θα δώσει ως αντιπαραοχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων άξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ ως πρόσθετο ενέχυρο για δάνεια 360 δισ. ευρώ!

Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ που είναι πλέον σαφές ότι καθυστερεί επίτηδες προκειμένου να δοθούν τα κοίτάσματα ως αντιπαροχή στο "κούρεμα". "Θα σας τα πάρουν για πενταροδεκάρες, αν δεν μας αφήσετε να κάνουμε τώρα γεώτρηση" είπαν οι Ρώσοι και επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες...
Το έγκλημα είναι εθνικό, δείχνει μια χώρα ανάλογη με τις αραβικές χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας πριν από την επικράτηση των μπααθικών καθεστώτων και την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της χώρας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλεπτες, εντός και εκτός Ελλάδος.

Και βέβαια, τίθενται αμείλικτα ερωτημάτων προς τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του. Πιο συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το "ενεργειακό χαρτί" κατά την διάρκεια των δικών του διαπραγματεύσεων την περίοδο 2009-2010 πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογράψει το μνημόνιο ;
Πως γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να αρνείται την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, όταν επιφανείς επιστήμονες παρουσίαζαν σε διάφορα συνέδρια πλήρη φάκελο για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή η χώρα διαθέτει σημαντικούς ενεργειακούς πόρους;

Για ποιο λόγο η τότε κυβέρνηση της χώρας δεν αξιοποίησε αυτές τις πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά πεισματικά αρνιόταν την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ;
Για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπογραφή του μνημονίου όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πόρους ;

Μήπως τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση για αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας; Μήπως τελικά όλα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Κύπρου η οποία και δάνειο έλαβε την κατάλληλη στιγμή από την Ρωσία και την οικονομία της έσωσε και τον ενεργειακό της πλούτο ελέγχει μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, με όρους που αρμόζουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι σε μία αποικία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Και για να μη ξεχνιόμαστε. Πετρέλαιο στη Ελλάδα δεν έχουμε. Μόνο κουτόχορτο :
 


Έ, ρε ... πως φαίνονται οι ψεύτες στο τέλος ...

2.1.12

Ενοχοποίηση αθώου πολίτη από την ομάδα ΔΕΛΤΑ

Με τέτοια αστυνομία κάθε ευχή για τις εορτές είναι περιττή.
Στο παρακάτω βίντεο θα  δείτε πώς συλλαμβάνεται ένας πολίτης και πώς η ομάδα ΔΕΛΤΑ βάζει μέσα στην τσάντα του πολίτη μερικά μπουκάλια μπίρας (προφανώς μολότωφ). Φυσικά αυτό γίνεται για να τον ενοχοποιήσουν ώστε να δείξουν οτι "εργάζονται' και φέρουν "αποτέλεσμα" .

Ή μήπως για κάποιον άλλο λόγο;