20.10.11

Πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος;

Πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος;

Αυτή την φράση ακούω διαρκώς από όλα τα στόματα:

Πότε θα ξυπνήσει ο "κόσμος" να τους πάρει στο κυνήγι;

Ο κόσμος όμως δεν ξυπνάει. Πάει στο καφενείο, συζητεί και φωνάζει πάνω από το καφεδάκι του, συμφωνούν όλοι ότι οι 300 πρέπει να φύγουν με ελικόπτερο ή να δημευθεί η περιουσία τους, να φυλακιστούν, να μαστιγωθούν, να βασανιστούν, να γδαρθούν, να τους κόψουνε τα @@ κλπ …:))

Ο Έλληνας επαναστάτης τον οποίον περιμένει ο νεοΈλληνας μπουχέσας. 
Ο αποκεφαλισμός είναι συμβολικός,  αν και κάπως υπερβολικός, και συμβολίζει οτι τα υπάρχοντα κόμματα δεν αντιπροσωπεύουν πλέον την βούληση του Ελληνικού λαού.

Όλα αυτά λένε ότι θα πρέπει να τα κάνει "ο κόσμος". Με λίγα λόγια ό κόσμος λέει τι πρέπει να κάνει ο κόσμος. Ο κόσμος λέει τι πρέπει να κάνει ο ίδιος, αλλά δεν το κάνει! Γιατί;

Διότι ο κάθε άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του έξω από το κοινωνικό σύνολο, και αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως κάτι άλλο, πέρα από τον εαυτό του, τον αδερφό του, την γυναίκα του και τα παιδιά του.
Ο "Κόσμος" είναι οι Άλλοι - όχι εγώ.
Σκέπτεται και ενεργεί ατομικά και φοβισμένα. Περιμένει από τους άλλους ανθρώπους (τον κόσμο) να κάνουν την "λάντζα", και εκείνος ο εξυπνάκιας πονηρούλης να καρπωθεί τους κόπους των άλλων.

Μα αυτή ακριβώς η αντίληψη δεν ήταν αυτό που μας έφερε μέχρι εδώ;
Ο κόσμος πρέπει να πληρώνει ΦΠΑ - όχι εγώ,
ο κόσμος πρέπει να ενδιαφέρεται για τα κοινά – όχι εγώ,
ο κόσμος πρέπει να ελέγχει τα κόμματα αν πράττουν σωστά – όχι εγώ,
ο κόσμος πρέπει να επαναστατήσει – όχι εγώ.

Περιμένετε όλοι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και τον κώλο βυθισμένο στον καναπέ, να δείτε τον κόσμο να επαναστατεί, να διώχνει την χούντα (Ελληνική και παγκόσμια), να κρεμάει και να γδέρνει τους υπαίτιους της κατάρρευσης, να παλουκώνει τον βρικόλακα και να ξημερώσει μια όμορφη μέρα που όλα θα είναι ρόδινα, σωστά, λογικά και τίμια.
Συνεχίστε έτσι … καλά πάτε!


ΥΓ. Αφού επαναστατήσετε και βρίσετε και κρεμάσετε  τα λαμόγια στο καφενείο της γειτονιά σας με τα λόγια, μην ξεχάσετε να πληρώσετε τα χαράτσια που σας επιβάλουν.
Γιατί;
Μα διότι έχουμε κρίση φυσικά!   Έχουμε Κρίση!
Το δημόσιο εισπράττει από τον ελληνικό λαό, 56 – 60 δίς κάθε χρόνο, και χρειάζεται μόνον 20 δίς για μισθούς και συνάξεις  Αυτό το λένε κρίση! 

Ο κόσμος πρέπει να επαναστατήσει !
Ο Ύπνος, του Νταλί. Σου μοιάζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: