7.9.09

Λαθροκυνηγός εκτέλεσε θηροφύλακα

Αν είναι δυνατόν ...


Νεκρός από τα σκάγια του 56χρονου λαθροκυνηγού Γιάννη Κόλλια έπεσε προχθές το βράδυ ο 31χρονος ομοσπονδιακός θηροφύλακας και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος, από το Χάβαρι Ηλείας.

Σοβαρά στο μάτι τραυματίστηκε και ο 27χρονος συνάδελφός του Γεώργιος Λάτας, που νοσηλεύεται στο 409 Σ.Ν. Πατρών.

Το φονικό συνέβη στις 11 το βράδυ στην αγροτική περιοχή Αετοφωλιά του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου Δήμου Αμαλιάδας. Στο σημείο εκείνο είχαν μεταβεί οι δύο θηροφύλακες, προκειμένου να συλλάβουν κάποια άτομα που κυνηγούσαν παράνομα λαγούς. Μετά από έρευνα εντόπισαν τον 56χρονο δράστη και του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο. Τότε εκείνος, χωρίς άλλη κουβέντα, σήκωσε το όπλο του και αρχικά πυροβόλησε προς το μέρος των δύο θηροφυλάκων.

Ο 31χρονος έπεσε αμέσως στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφός του, τραυματισμένος σοβαρά στο μάτι, κατάφερε να ειδοποιήσει με το κινητό του τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ασθενοφόρο έφτασε αμέσως στον τόπο του συμβάντος αλλά για τον άτυχο 31χρονο θηροφύλακα ήταν πλέον αργά.

Μετά το φονικό ο 56χρονος κατευθύνθηκε στο σπίτι του, είπε στα μέλη της οικογένειάς του ότι έκανε μια πράξη για την οποία θα τιμωρηθεί αυστηρά, καθάρισε το όπλο του και ξάπλωσε να κοιμηθεί σαν να μη συνέβη τίποτα. Όμως στις 2.30 τα ξημερώματα άντρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας παρουσία δικαστικού λειτουργού πήγαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν. Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν 5 κυνηγετικά όπλα, καθώς και 208 φυσίγγια. Λίγο αργότερα ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του.

Τι ψυχολογία μπορεί να είχε ένας τέτοιος άνθρωπος;
Γιατί η πολιτεία δίνει εντελώς αβασάνιστα το δικαίωμα οπλοκατοχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: