22.8.09

Πύρινη κόλαση στο Γραμματικό

Ακούω τώρα στην τηλεόραση για την φωτιά στο Γραμματικό - Βαρνάβα - Μαραθώνα. Είναι λυπηρό να ακούς ότι ΤΩΡΑ προσπαθούν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες, ΤΩΡΑ προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους στο δάσος για να μπορούν να μπόυν μέσα τα πυροσβεστικά...
Δεν τους είπε κανείς το "πριν πεινάσεις να μαγειρεύεις" ;


Και δεν μιλάω για τους δήμους και τις κυβερνήσεις, γιατί πάντοτε αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Μιλάω για τους κατοίκους που δεν πίεσαν τους δήμους και τις κυβερνήσεις για να γίνουν αντιπυρικά έργα. Πίεσαν για την τιμή του καλαμποκιού, του βαμβακιού, πίεσαν για να πέσει στο σχέδιο οικοπέδων ... πίεσαν να βάλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, αλλά δεν πίεσαν για την πυροπροστασία.

Δεν έχουμε ενεργές κυβερνήσεις και ενεργούς δήμους, γιατί δεν είμαστε ενεργοί πολίτες. Εκεί είναι το πρόβλημα. Καθόμαστε απενεργοποιημένοι θεατές της ελεύθερης πτώσης μας.

Ούτε γύρω από τις στρατιωτικές μονάδες δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες.

Στην Ελλάδα του σήμερα ...
που κυριαρχεί πρώτα το ... "δε βαριέσαι"
και λογικό είναι να ακολουθεί το .... "αμάν τι πάθαμε"



Εκτός από ανθρώπινες ζωές, χάθηκαν ζώα, μελίσσια, ένας τεράστιος μελισσότοπος (θυμάρια, πεύκα, ρείκια) που ήταν ταυτόχρονα και κυνηγότοπος.
Με τις υγείες μας ....

Update επόμενη μέρα Κυριακή 23 Αυγούστου ώρα 07:30
Οι φλόγες γλύφουν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Βλέπω στην τηλεόραση τους δημοσιογράφους από το τηλεοπτικό κανάλι που βρίσκονται εκεί για ρεπορτάζ, να έχουν πιάσει τις μάνικες και να προσπαθούν ...
Τα δένδρα του δάσους φθάνουν μέχρι τους τοίχους του νοσοκομείου.

Και ρωτάω τώρα εγώ ο βλάκας: "Δεν μπορούσαν να είχαν κάνει εκ των προτέρων μια ζώνη πυροπροστασίας γύρω από το νοσοκομείο; Δεν μπορούσαν να είχαν κόψει προληπτικά τα δένδρα σε απόσταση 10 - 15 μέτρα από το κτήριο; "

Φυσικά και μπορούσαν αλλά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς.
Αυτοί είμαστε εμείς οι τρανοί Έλληνες που "δώσαμε τα Φώτα" και μετά ... στραβωθήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: