2.7.09

Ηλιακό Αεροσκάφος.

Ύστερα από έρευνες έξι ετών, ο Ελβετός Μπερτράν Πικάρ παρουσίασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στη Ζυρίχη ενώπιον 800 προσκεκλημένων το πρώτο αεροσκάφος, το Solar Impulse, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια.


Μέσα στο 2010 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του νυκτερινή πτήση, δηλαδή πτήση με ενέργεια από τις μπαταρίες που έχει γεμίσει με ενέργεια από τον ήλιο.

Το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου καθώς και του ίδιου του
Μπερτράν Πικάρ είναι πως αφού μπορεί ένα αεροσκάφος να πετάει νύκτα και μέρα με την ηλιακή ενέργεια, γιατί να μην μπορεί να λειτουργεί και το αυτοκίνητο.

"Αν ένα αεροσκάφος είναι σε θέση να πετά, νύχτα και μέρα, χωρίς καύσιμα, κινούμενο αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, ας μην έλθει μετά κανείς να υποστηρίξει ότι είναι αδύνατο να γίνει το ίδιο και με τα αυτοκίνητα", τόνισε στην ανακοίνωσή του, ο Μπερτράν Πικάρ που είχε την ιδέα για την κατασκευή ενός τέτοιου αεροσκάφους.

Και βέβαια το ηλιακό και ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί εδώ και δεκαετίες, αλλά το καρτέλ των εταιρειών καυσίμων δεν μπορεί να ανεχτεί να χάσει τα τεράστια κέρδη του όχι μόνον εις βάρος της τσέπης του κοσμάκη, αλλά και εις βάρος του οικοσυστήματος και του μέλλοντος της Γής.

Δυστυχώς βρισκόμαστε κάτω από την κυριαρχία βρικολάκων.

Εμείς φταίμε. εμείς τους αφήσαμε να μας εξουσιάζουν. Το μόνο που κάνουμε είναι να "κοιτάμε την δουλεία μας" και να πληρώνουμε αυτά που μας ζητάνε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πείτε μου τί αισθανθήκατε,



http://www.youtube.com/watch?v=JRSe-43blO8

3 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Eγώ αισθάνθηκα σαν μελλοθάνατος, που είμαστε δηλαδή δέν γλυτώνουμε απο αυτούς.Παράκληση βγάλε την λεκτική επαλήθευση δεν χρησιμεύει σε τίποτα απλά καθηστερεί τον αναγνώστη.Ευχαριστώ.

Exagono είπε...

Παναγιωτη αν το αεροπλανο αυτο εχει τα φοντα να δουλεψει καλα,θα το εξαγορασουν οι πολυεθνικες πετρελαιου και θα θαψουν την εφευρεση οπως καναν και με πολλες αλλες εως τωρα.

IxNiLaTiS είπε...

Φόρη δεν έχω καμία αμφιβολία.
Ακριβώς αυτό έκαναν μέχρι τώρα με όποιο αυτοκίνητο εφευρέθηκε που δεν χρησιμοποιούσε υγρά καύσιμα.

http://ixnilatis33.blogspot.com/2008/09/blog-post_25.html