27.12.08

Σπήλαιο Λιμνών

Δεν αγοράζω ποτέ εφημερίδες πάρα μόνον όταν προσφέρουν κάποια ένθετα που με ενδιαφέρουν. Έτσι λοιπόν απέκτησα ένα λεύκωμα με φωτογραφίες Ελληνικών σπηλαίων του Γιώργου Αβαγιανού.
Φοβερό λεύκωμα ... αν το χάσατε μπορείτε ακόμα να το βρείτε στο εμπόριο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το Σπήλαιο Λιμνών της Πελοποννήσου, που βρίσκεται μεταξύ Καλαβρύτων και Κλειτορίας, έξω από το χωριουδάκι Καστριά.

Οι φωτογραφίες ήταν φοβερές και βλέποντάς τες με την σύζυγό μου αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

(Οι φωτογραφίες εδώ, εκτός της τελευταίας, είναι του Φάνη Έλληνα)





Η επομένη των Χριστουγέννων ήταν ιδανική μέρα, και ξεκινήσαμε χαράματα, με την τσίμπλα στο μάτι, για να φτάσουμε γρήγορα ... για να βρεθούμε μεσα σε αυτό το μαγικό μέρος ...





Γκούχ - γκούχ ...

Δυστυχώς αυτό που είδαμε δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες που είδατε. Λόγω ανομβρίας οι λιμνούλες του σπηλαίου είχαν μείνει με λίγη βρωμερή λάσπη στον πάτο τους, ... και το τσιμπλιασμένο ασθενικό φώς από κάτι κακομοίρες λάμπες σε τίποτα δεν έφθανε την λάμψη και τα χρώματα των φωτογραφιών. Με λίγα λόγια το "Σπήλαιο Λιμνών" έχει καταστραφεί, ή μάλλον καταστρέφεται και αυτό μαζί με το οικοσύστημα που διαρκώς καταστρέφουμε.

Η "συνοδός - ξεναγός" δεν μου επέτρεψε να τραβήξω φωτογραφίες του νεκρού σπηλαίου ... Ε βέβαια, μην τις δει ο κόσμος και σταματήσει να έρχεται ... ;)
9 € εισιτήριο και το σπήλαιο είναι γεμάτο κόσμο ;)

Μέσα στο σπήλαιο, οι ομάδες των περίπου 20 - 30 επισκεπτών, μπαινόβγαιναν διαρκώς. Ο διάδρομος ήταν στενός, και όταν επέστρεφε η προηγούμενη ομάδα, έπρεπε να στριμωχνόμαστε σώμα με σώμα για να περάσουμε. Ντροπή.

Τώρα θα μου πείς... το στρίμωγμα μπορεί και να έχει ενδιαφέρον, ανάλογα με το τι έρχεται από απέναντι, αλλά άμα έρχεται κανένας χοντρός μπόμπος ... μεγάλη πίκρα ...

κοιτάξτε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: